Labdien!
Mani interesē vai Valmierā ir kādi sagatavošanas kursi pirmskolas vecuma bērniem!Dēlam pēdējais gads dārziņa un tad uz skolui bet burtus mājās nu negrib mācīties .. Tad nu tagad meklēju kādu privātskolotāju, visslabāk jau būtu kāda grupiņa,kur vēl bērni būtu- tad būtu interesantāk mācīties! Zinu,ka Rīgā ir tādas- skolās 2x nedēļā, ceru,ka Valmierā ar ir :)
Atbildēt
Bērnudārzā taču iet, at to arī parasti pietiek, norausi bērnību ar pēc gada nebūs gatavs uz skolu iet. Atbildēt
Iztaisi no kartona burtus, kādus 3 alfabēta komplektus vai arī nopērc, un kopā ar bērnu pa vakariem spēlējaties. Manējais 4 gadu vecunā pēc šādām rotaļām jau lasīja. Pašiem vairāk jāstrādā pie tā! Atbildēt
Man meita iemācījās lasīt pateicoties A. Sakses " Burtu pasakām " . Neslēdzat vakaros leijerkasti TV bet palasiet pasakas un ātri vien apgūs . Viens gan, ja nav jau par vēlu ,TV slimība jau varbūt pārņēmusi . Atbildēt
Neuzskatu ka ar papildpalīdzōbu mācībās uzreizs tiks norauta bērnība! Tv slimība nav- jo neļauju caurām dienām skatīties- puika iet ārā,spēlē bumbu, braukā ar riteni,utt! grāmatas lasu priekšā regulāri, mācamies dzejoļus. dēlam patīk rakstīt. viņš ņem grāmatu un drukā burtus- bet nesaprot,ko raksta! esmu mēģinājusi mācīt burtiņus i tā i šitā! pirku arī māmiņkluba dvd- burtiņmācība! nu nesanāk mums! apmeklējam arī logopēdu. Atbildēt
varbūt tomēr kāds zin,vai Valmierā ir atsevišķas grupiņas,kur sagatavo bērnus skolai???
ja,nu kas-tad meklēsim privātskolotāju!
Atbildēt
nu skaties,man dels 6g.v.ari neburtoja vai ari nesaprata ko burto,bet tagad kautka peksni strauji "atleca" un sak jau boksteret un ir ok. Atbildēt
Tad nav saitītes starp skaņu un vizuālo attēlu, gan jau ir kādi vingrinājumi un rotaļas ar ko to apgūt? Ko dārziņā audzinātājas saka? Atbildēt
Un ja ir ar mieru drukāt burtus no grāmatas ar negribēšanu ar nav nekāda sakara. Kā ar cipariem? Atbildēt
Puiši vispār lēnāk attīstās. Meita sāka lasīt jau ap 4. g. vecumu (PATI sāka interesēties, piem veikalos burtoja nosaukumus, visu laiku prašņāja, kas kur rakstīts utt.), bet dēls 6. g.vecumā nekādu interesi neizrādīja, pielietoju visādus paņēmienus, bet nekustēja tā lieta! Kamēr kā saka Kika - pēkšņi "atleca"! Parādīju netā spēlītes un tā ātri vien apguva rakstīšanu un lasīšanu, jo PATS bija ieinteresēts! Tā kā - nevajag bērnu spiest un tādējādi apmierināt savas ambīcijas (ārprāts, draudzenei jau lasa, man vēl nē...utml). Lai izbauda bērnību! Skola nav zaķis!!! Atbildēt
Mammai laikam vienīgais dēls, tāpēc tāds saspringums! Šogad tak vēl skolā neiet, atslābsti! Bērnudārzā burtus māca. kam vēl meklēt privātkursus un tērēt naudu un laiku! Neatņem bērnam bērnību. Kurš gan izaudzis nelasa un neraksta??? Atbildēt
nesatraucies pedeja bendarza gada ari maca burtus pastiprinati,mana meita tad ari iemacijas burtinus un ari lasit.katrs bernins ir savadaks vienam atri aiziet otram velak.ja berns ir tads paslinkaks uz macisanos tad rotalu veida to var pasniegt(pirmskolas bernam protams) Atbildēt